Wegwijzer:Home / Sport & Vrije Tijd > / Sport > / Sportanimatie

Sportkampen

Via deze link kan je het programma van de sportkampen voor 2017 downloaden.

De brochures met het programma van de sportkampen en speelpleinwerking zullen via de scholen verspreid worden in de maand januari 2017.
Men kan ook nog brochures bekomen in de sporthal, bibliotheek en in het gemeentehuis.
Inschrijven voor sportkampen doe je best online, via de sportdienst - 055/48 05 52, sportdienst@zwalm.be maar het kan ook op het gemeentehuis.
Stel niet uit want op bepaalde kampen staat een maximum aantal deelnemers.

De activiteiten tijdens de sportkampen en de speelpleinwerking starten dagelijks om 9 uur en eindigen om 16 uur. Er is gratis opvang vanaf 7.30 uur en na het sportkamp is er toezicht tot 18 uur. 

Het staat nu al vast dat we de zomervakantie openen met ons jaarlijks avonturensportkamp in Durbuy. We vertrekken samen met de deelnemers met de bus op maandag 3 juli 2017 naar sporthotel LPM 2 en een bijkomende gite lpm 3 waar de oudsten verblijven,waar de avonturiers een spannende en actieve week te wachten staat midden in de natuur. Sporten die aan bod komen zijn : kayak, hindernissenparcours, klettersteig, rappel, speleologie, dead-ride, dagtocht, zwemmen en hoogtepiste. Terugkeer is voorzien op vrijdagavond 7 juli rond 18.30 uur. Dit kamp werd uitgebreid tot 18 jaar en voor alle leeftijden volledig volzet.

Tijdens de sportkampen trachten we de kinderen 1 of meerdere sporten aan te leren door hen technieken en tactiek bij te brengen. Op een speelse en didactische manier worden deze sportdisciplines geïnitieerd. De monitoren hebben een basisopleiding sport gevolgd en zijn bij voorkeur gediplomeerde leerkrachten Lichamelijke Opvoeding.
Tijdens de kleutersportkampen (4 - 6 jaar) worden de kinderen op een sportieve en speelse manier algemene basisvaardigheden aangeleerd zoals lopen, springen, klimmen, klauteren, balvaardigheid, evenwicht, ritme, enz. Wekelijks ligt er meer nadruk op specifieke onderdelen, bv. turnen of balspelen.
Voor de verplaatsingen naar de manège en het zwembad wordt busvervoer voorzien.

Behalve het avonturensportkamp zijn onze kampen half-internaatskampen, de deelnemers blijven dus ‘s middags ter plaatse.
Men kan enkel voor de volledige week inschrijven.
Alle activiteiten vinden plaats of starten in de sporthal.
Voor alle sportkampen moet de minimumleeftijd bereikt worden in de loop van 2017. De maximum leeftijd wordt per kamp vermeld.
Elke deelnemer wordt dagelijks verwacht in een trainingspak en sportschoenen.
••omnisport : meerdere sporttakken worden aangeleerd
••specifiek sportkamp : de nadruk ligt op één sporttak. Deze wordt minimum 3 uur per dag beoefend.

Terug naar boven