Wegwijzer:Home

Internationale geboorteakte

Voor wie

Dit is een verkorte vorm van de geboorteakte, opgesteld volgens internationale overeenkomsten en in meerdere talen.  Het kan alleen worden afgeleverd door je geboortegemeente.

Waar kan ik terecht

Dienst Burgerlijke Stand

Wat moet ik meebrengen

identeitskaart

Wat kost het

gratis

On-line aanvraag

Een afschrift van de akte van de geboorteakte kan je aanvragen via het digitaal loket van deze website wanneer je in het bezit bent van een elektronische identiteitskaart (EID) of wanneer je in het bezit bent van een token.

Klik op de knop 'TOKEN' wanneer je in het bezit bent van een token van de federale overheid.

Klik op de knop 'EID' wanneer je een elektronische identiteitskaart en een geïnstalleerde kaartlezer bezit. Selecteer het certificaat (=uw naam - Authentication). Het programma vraagt je dan om je elektronische identiteitskaart in de kaartlezer te steken en vervolgens je pincode te typen.

Vervolgens kan je kiezen voor wie je de aanvraag doet, waarvoor je dit attest nodig hebt en kan je de toestandsdatum opgeven. Doe je de aanvraag met een elektronische identiteitskaart, dan moet je ook je e-mailadres typen.

Afhankelijk van je keuze wordt het attest pas verstuurd nadat de kosten voor de zegelrechten werden overgeschreven op het rekeningnummer van het gemeentebestuur. 

Op het scherm krijg je een bewijs van aanvraag met een transactienummer. Je kan dit bewijs afdrukken. Het transactienummer moet je vermelden bij een eventuele overschrijving.

De verwerking van je aanvraag gebeurt op weekdagen binnen de 24 uur. Met een mailtje word je op de hoogte gehouden van de status van je aanvraag. Ook op de website kan je de status van je aanvragen raadplegen.

Terug naar boven