Zitdag invullen personenbelastingen

Op maandag 14/05/2018 organiseert het gemeentebestuur in samenwerking met de FOD Financiën naar jaarlijkse gewoonte een zitdag voor het invullen van de aangiften personenbelasting. Deze gaat door in de kleine raadzaal van het gemeentehuis van Zwalm, Zuidlaan 36, van 09h00 tot 12h00.
Opgelet! Vanaf 2018 wordt er enkel nog gewerkt met een systeem van afspraken. Wenst je je aangifte te laten invullen, contacteer dan de gemeente voor een afspraak.
Je kan dit op de volgende manieren doen:
- door een afspraak te maken aan de loketten van de dienst burgerzaken tijdens de openingsuren
- door een telefonische afspraak te maken met de dienst burgerzaken (055 48 05 92 – 055 48 05 59)
De plaatsen zijn beperkt, leg dus tijdig je afspraak vast! Zonder afspraak zal je niet geholpen worden op de gemeentelijke zitdag. 1 afspraak betekent 1 aangifte en aangiften van zelfstandigen worden niet ingevuld.
Je kan niet langskomen of er zijn geen plaatsen meer?
Je kan zelf je aangifte invullen via : www.taxonweb.be  (met je identiteitskaart en pincode of via de app ITSME).
Je kan tevens elke werkdag in mei van 9u00 tot 12u00 en in juni van 9u00 tot 15u00 terecht in het belastingkantoor te Oudenaarde (Marlboroughlaan 4).
Je hebt je aangifte niet ontvangen?
Maak gerust een afspraak, je dient op de zitdag wel je identiteitskaart mee te brengen.
Je ontvangt een voorstel van vereenvoudigde aangifte?
Indien je meent dat je voorstel van vereenvoudigde aangifte niet correct is kan je, mits het maken van een afspraak, eveneens terecht op de zitdag.  Is het voorstel van vereenvoudigde aangifte correct dan dien je niets te ondernemen.
Wat breng je mee?
Je identiteitskaart en de identiteitskaart(en) van de perso(o)n(en) waarvoor je eveneens een afspraak hebt gevraagd, de inkomstenfiches en de attesten (hypothecaire lening, levensverzekering, kinderopvang,…).
Je hebt bijkomende vragen en/of wenst extra advies?
Tijdens de zitdag is de hulp beperkt tot het invullen van de aangifte.  Er wordt geen extra advies, geen vergelijkingen met andere aanslagjaren, … gemaakt, dit om de vlotte werking van de zitdag niet in het gedrang te brengen. Voor dit soort vragen kan je elke werkdag (van 9u00 tot 12u00) terecht in het lokaal belastingkantoor (Marlboroughlaan 4 te Oudenaarde) of bij het Contact Center van de FOD Financiën (0257.25757 – van 8u00 tot 17u00).
Wist je dat…?
Wist je dat Tax-on-web (www.taxonweb.be) sneller en gemakkelijker is dan een papieren aangifte?
Je aangifte is voor een groot deel al vooraf ingevuld, je hebt geen postzegel nodig en je hebt langer de tijd om je aangifte in te dienen.
Wist je dat je kans op fouten verkleint door je aangifte in te dienen via Tax-on-web?
Een aantal gegevens zijn immers al vooraf ingevuld, veel voorkomende fouten worden aangeduid en je kunt gebruikmaken van wizards. 


            Meldingen   Sitemap   Contact    

© Gemeente Zwalm | Alle rechten voorbehouden. | Powered by The eForum Factory