Zoeken

Home  /  Bestuur  /  Nieuws  /  Opendeur brandweer

10 jul 2024

Opendeur brandweer

In het najaar organiseert Brandweerzone Vlaamse Ardennen opendeurdagen op 3 locaties: Herzele, Kluisbergen en Zottegem. 

Naast de zogenaamde static shows waarbij voertuigen te bezichtigen zijn, worden er ook diverse demonstraties georganiseerd. Denk hierbij aan klassieke voorbeelden zoals frietketelbranden, maar ook aan voertuigreddingen en zelfs een duiktank. Er wordt veel aandacht besteed aan preventie, waarbij burgers zich kunnen informeren over diverse huishoudelijke en externe gevaren. Specifieke onderwerpen zoals het veilig omgaan met batterijen in huis en het opstellen van een vluchtplan worden extra belicht.

In Herzele staat de opendeurdag in het teken van de Dag van de Veiligheidsdiensten, een samenwerking tussen verschillende hulpdiensten in de gemeente. In Kluisbergen wordt extra aandacht besteed aan het 145-jarig bestaan van de brandweerpost, met onder andere een duikinitiatie (vergeet je zwemgerief niet!). In Zottegem ligt de focus op doe-events voor jong en oud.

Data
De reeks opendeurdagen start in Kluisbergen op 24 augustus, van 10 tot 18u. Adres: Berchemstraat 55B, Kluisbergen. Vervolgens is Zottegem aan de beurt op 8 september, van 10 tot 18 u. Adres: Meengracht 2, Zottegem. De opendeurdagen worden afgesloten in Herzele op 15 september, van 13 tot 18 u. Adres: Mergellaan 75, Herzele.

bvlar-afbeelding-opendeurdag-aSiDr1