Zoeken

Home  /  Bestuur  /  Nieuws  /  Vernieuwing fietspad Beerlegemsebaan

Vernieuwing fietspad Beerlegemsebaan

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV), de beheerder van de Vlaamse gewest-, autosnelwegen en fietspaden, vernieuwt dit jaar op verschillende plaatsen in Oost-Vlaanderen de fietspaden langs gewestwegen. Dat moet het fietscomfort op onze fietspaden verbeteren. We werken hindernissen en obstakels weg en waar mogelijk verbreden we ook de fietspaden.

Wat houden de werken in?
De aannemer vernieuwt het verhoogde fietspad langsheen de gewestweg N415 (Beerlegemsebaan) vanaf de Kouterstaat. Het fietspad krijgt een nieuwe asfaltlaag en waar nodig worden boordstenen hersteld.

Timing en fasering
De werken starten in de week van 17 april en duren 1 week.
De timing van de werken is sterk weersafhankelijk.

Verkeerssituatie
De verkeerssituatie tijdens de werken is als volgt:
• Voetgangers kunnen steeds de werf passeren
• Fietsers fietsen om via Kouterstraat en Oudenweg.
• Het openbaar vervoer volgt de omleidingen van het gemotoriseerd verkeer (zie onder). Alle info op de www.delijn.be of aan de haltes zelf.
• Alle gemotoriseerd verkeer richting Gent kan steeds langs de werfzone blijven passeren. Het verkeer richting Zwalm rijdt om via de Baaigemstraat – Vluchtenboerstraat – Nijverheidsstraat (N439) – Kerkstraat (N439) en de Gaverstraat (N415).

Bereikbaarheid en huisvuilophaling
We houden woningen en handelszaken maximaal bereikbaar. Op sommige momenten is dat korte tijd niet mogelijk bijvoorbeeld tijdens asfalteringswerken. Werkt de aannemer voor je deur, dan is je oprit moeilijk tot niet bereikbaar. De huisvuilophaling wijzigt niet, maar we vragen wel aan de bewoners om hun huisvuil te plaatsen aan de rand van de werfzone.

Vragen over deze werken
Heb je vragen over de werken, dan kan je terecht bij Wegen en Verkeer Oost-Vlaanderen via www.meldpuntwegen.be

Meer info
Actuele informatie over deze werken kan u terugvinden op de website: www.wegenenverkeer.be/Zwalm.

beerlegemsebaan.png
(1,62 MB)