Zoeken

Home  /  Bestuur  /  Nieuws  /  Werken Hundelgemsesteenweg Merelbeke

Werken Hundelgemsesteenweg Merelbeke

Werken aan rotonde Guldensporenlaan - Hundelgemsesteenweg in Merelbeke

Het Agentschap Wegen en Verkeer neemt dit jaar op 2 plekken de Hundelgemsesteenweg (N444) in Merelbeke onder handen. De werken starten op 3 april en duren tot eind oktober. Wie in Merelbeke moet zijn of de Hundelgemsesteenweg gebruikt op weg van of naar Gent houdt best rekening met wat hinder en omleidingen. Winkels en handelszaken blijven wel bereikbaar.  

Werken duren 6 maanden

De werken starten op 3 april en zijn opgesplitst in 5 fasen om de hinder te beperken. In de eerste twee fasen zal gewerkt worden op de Hundelgemsesteenweg tussen de rotonde met de Zwijnaardsesteenweg en de Waterstraat. Van begin april tot begin juni zal je hier dus niet kunnen passeren met de auto en moet je omleidingen volgen. Begin juni is de hinder hier voorbij en verschuiven de werken naar de rotonde met de Guldensporenlaan. Daar duren de werken tot eind oktober. 


merelbeke-nxnBl1

 

Omleiding doorgaand verkeer, fietsers geen hinder

Tijdens de eerste twee fasen is de gewestweg afgesloten voor auto’s en vrachtwagens voor doorgaand verkeer. Verkeer tussen Merelbeke en Gent rijdt via de Poelstraat, Lamstraat, Salisburylaan en Heidestraat. Lokaal verkeer volgt de borden langs de weg. Voor voetgangers en fietsers is er weinig hinder. Zij kunnen altijd op een veilige manier langs de werf wandelen of fietsen via de huidige fiets- en voetpaden. Tijdens de werken aan de rotonde blijft doorgaand verkeer steeds mogelijk. 


merelbeke2-WW3Kj2

Handelaars en woningen bereikbaar tijdens werken

Wie in de buurt wil blijven shoppen, kan dat gerust doen, maar moet zijn wagen in de zijstraten, de koppen van de werf of in één van de parkings plaatsen. Wegen en Verkeer zal ook extra signalisatie en borden om de bereikbaarheid van handelszaken en woningen en de te volgen lokale rijroute te verduidelijken. (blauw kaderstuk) 

Blijf op de op hoogte

Schrijf je in op de nieuwsbrief via wegenenverkeer.be/merelbeke om op de hoogte te blijven van de werken. Op de website vind je ook steeds alle actuele informatie over het project en waarom de werken nodig zijn.