Zoeken

Home  /  Bestuur  /  Nieuws  /  Werken N415 Heuvelgem - Brakel

Werken N415 Heuvelgem - Brakel

Wat houden de werken in?

Het Agentschap Wegen & Verkeer vernieuwt het fietspad langs de gewestweg (N415) vanaf Heuvelgem in Sint-Blasius-Boekel tot aan de N8 in Brakel. Dit in de beide rijrichtingen. Het fietspad krijgt een nieuwe asfaltlaag en tussen het fietspad en de rijweg wordt op een aantal locaties de verharding verwijderd.

Timing en fasering

De werken starten in de week van 10 april en duren 3 tot 4 weken. De timing van de werken is echter sterk weersafhankelijk.

Omleiding

De verkeerssituatie tijdens de werken ziet eruit als volgt:

  • Voor voetgangers is er geen hinder.
  • Fietsers fietsen aan de overkant van de straat op het fietspad dat tijdelijk dubbelrichting wordt.
  • Het openbaar vervoer volgt de omleiding van het gemotoriseerd verkeer (zie onder). Alle info op de www.delijn.be of aan de haltes zelf.
  • Alle gemotoriseerd verkeer richting Zwalm kan steeds langs de werfzone blijven passeren. Het verkeer richting Brakel rijdt om via de Boekelbaan (N454) – Broekestraat (N454) – Dorpsstraat (N454) – Heerweg (N8) – Herreweg (N8) en de Oudenaardsestraat (N8).

Bereikbaarheid en huisvuilophaling

Woningen en handelszaken zijn maximaal bereikbaar. Op sommige momenten is dat korte tijd niet mogelijk bijvoorbeeld tijdens asfalteringswerken. Werkt de aannemer voor je deur, dan is je oprit moeilijk tot niet bereikbaar. De huisvuilophaling wijzigt niet, maar we vragen wel aan de bewoners om hun huisvuil te plaatsen aan de rand van de werfzone.

Vragen over dezen werken?
Heb je vragen over de werken, dan kan je terecht bij Wegen en Verkeer Oost-Vlaanderen via www.meldpuntwegen.be

Meer info?

Actuele informatie over deze werken kan je terugvinden op de website: www.wegenenverkeer.be/Brakel

-