Betaalbaar en sociaal wonen

Sociale huisvestingsmaatschappij Vlaamse Ardennen

in Zwalm is Sociale Huisvestingsmaatschappij Vlaamse Ardennen actief. Om recht te hebben op een sociale woning, dien je aan een aantal voorwaarden te voldoen. Die voorwaarden en de procedure kan je hier vinden.
Je hebt recht op een sociale woning? Schrijf je dan snel in bij SHM Vlaamse Ardennen! Schrijf je ook meteen in bij het Sociaal Verhuurkantoor Zuid-Oost-Vlaanderen. Gezien er steeds wachtlijsten zijn, kan dit voor jou en je gezin een tussenoplossing zijn. 

Sociaal verhuurkantoor Zuid-Oost-Vlaanderen

Wil je verhuren via het SVK? Verhuren via het SVK is de ideale oplossing voor mensen die een woning willen verhuren als opbrengsteigendom. Het principe is eenvoudig: als eigenaar verhuur je je woning aan het SVK voor een periode van 9 jaar. Je ontvangt hiervoor maandelijks huurgeld, zij het iets minder dan je op de reguliere markt zou krijgen voor het verhuren van de woning. Het SVK neemt echter alle zorgen op zich die gepaard gaan met het verhuren van de woning. Je hoeft je dus geen zorgen te maken om kleine herstellingen of wanneer de woning een tijd leeg staat, blijft jouw huur gewoon doorlopen. Het SVK verhuurt de woning aan mensen die op de wachtlijst staan voor een sociale woning. Je draagt er dus ook nog toe bij dat mensen die het wat moeilijker hebben, toch aan een passende woning komen. Na negen jaar is de woning terug van jou, hersteld in de staat waarin je ze hebt afgegeven (slijtage uiteraard niet meegerekend). 
Wil je meer weten? Neem hier dan even een kijkje. 
Om in aanmerking te komen voor het huren van een woning via het SVK dien je aan een aantal voorwaarden te voldoen. Deze voorwaarden en procedure kan je hier raadplegen.

Sociaal kopen & lenen

www.vmsw.be/home/ik-ben-particulier/kopen-van-een-sociale-woning
www.vmsw.be/home/ik-ben-particulier/lenen

Sociale premies

Wens je informatie over de Vlaamse huursubsidie, de huurpremie of het Vlaams huurgarantiefonds? Dan kan je terecht bij onze Sociale dienst.
Meer info over huur- en isolatiepremies voor sociale verhuurders kan je verkrijgen bij het woonloket

 

             Maak een afspraak   Meldingen   digitaal loket   Sitemap   Contact   Privacyverklaring lokaal bestuur Zwalm    

© Gemeente Zwalm | Alle rechten voorbehouden. | Powered by The eForum Factory