Belgisch rijbewijs

Beschrijving

Het Belgisch rijbewijs is een document in de vorm van een bankkaart waarmee een bestuurder van een motorvoertuig kan aantonen dat hij/zij beschikt over voldoende kennis, inzicht en vaardigheid om een voertuig van een bepaalde categorie (A, AM, B, C, D, E, G) te kunnen en mogen besturen.

Het Belgisch rijbewijs is geldig in alle landen van de Europese Economische Ruimte (EER) en in de landen buiten de EER die het Belgisch rijbewijs erkennen. Het Belgisch rijbewijs is tien jaar geldig (administratieve geldigheidsdatum), verworven categorieën blijven evenwel onbeperkt geldig.

Alle sinds 1967 uitgereikte Belgische rijbewijzen zijn nog geldig (op voorwaarde dat de foto nog gelijkend is en dat het rijbewijs niet beschadigd is).

Voorwaarden

Als je een rijbewijs wil behalen, moet je slagen voor een theoretisch en een praktisch examen. Voor de rijopleiding kan je kiezen uit een vrije opleiding met een voorlopig rijbewijs en/of een opleiding in een rijschool. In bepaalde gevallen is een opleiding in een rijschool verplicht. 

Regelgeving

De volledige regelgeving omtrent rijbewijzen vind je terug op de website van de Federale Overheidsdienst Mobiliteit
 

Bedrag

Een Belgisch rijbewijs kost 20 euro.
Je kunt cash en met bancontact betalen. Bij voorkeur verkiezen wij dat je met bancontact betaalt.
De leveringstijd bedraagt ongeveer 2 à 3 dagen.
             Maak een afspraak   Meldingen   digitaal loket   Sitemap   Contact   Privacyverklaring lokaal bestuur Zwalm    

© Gemeente Zwalm | Alle rechten voorbehouden. | Powered by The eForum Factory