Mountainbikeroutes

In Zwalm kan je 2 mountainbikeroutes (lussen) fietsen.

Startplaats van beide routes:
Sporthal Zwalm – Sportlaan nr. 1, 9630 Zwalm (Munkzwalm)

Groene lus = 23,5 km
De groene lus doorkruist Sint-Maria-Latem en brengt de mountainbiker via Paulatem door het domein van het Kasteel Ten Bieze naar Meilegem en Hermelgem. Vandaar rijden we door een prachtig stukje natuur langs een oude Scheldearm en de Kaaihoeve. Iets verderop ligt de aansluiting met de mountainbikeroute van Gavere. Langs de Schelde fietsen we terug waar we kunnen aansluiten met de route van Kruisem. Via de Terbiestmolen en de Zwalmbeek rijden we naar de IJzerkotmolen en Klein Zwitserland.

Blauwe lus = 26,8 km
De blauwe lus brengt de natuursportliefhebber door de heuvelachtige Vlaamse Ardennen via Boekel, Horebeke, Elst, Rozebeke en Roborst. Deze route loopt door prachtige natuur en bevat enkele stevige kuitenbijters. Langs smalle aardewegjes, kasseistroken, veld- en landelijke wegen met prachtige uitzichten en pittoreske dorpspleintjes leidt deze pittige route terug naar de sporthal. Op dit zuidelijk parcours tref je ook de startplaats in Horebeke aan en de aansluiting met de mountainbikeroutes van Brakel, Oudenaarde en Zottegem.

De routes downloaden

kan je hier of via www.vlaamsemountainbikeroutes.be

Geplastificeerde kaarten met de routes van Zwalm kunnen aangekocht worden voor € 3 en voor een doosje met 5 kaarten van het mountainbikenetwerk Vlaamse Ardennen (406 km) betaal je € 15.
Beide kan je verkrijgen op de sportdienst of de bibliotheek.


Openingsuren en contact:
De sportdienst is open elke werkdag doorlopend van 9 u. tot 16.30 u.
Tijdens de avondsporturen kan je terecht bij de zaalwachters.
Sportlaan 1
9630 Zwalm
Tel. 055 48 05 52
sportdienst@zwalm.be

             Maak een afspraak   Meldingen   digitaal loket   Sitemap   Contact   Privacyverklaring lokaal bestuur Zwalm    

© Gemeente Zwalm | Alle rechten voorbehouden. | Powered by The eForum Factory