Zoeken

Home  /  Vrije Tijd  /  Bibliotheek   /  Activiteiten

Activiteiten

* In 2022 bestaat de bib 40 jaar!

Gedurende de maand maart hebben we de jaarlijkse Jeugdboekenmaand (vroeger de Jeugdboekenweek). Dit wordt ook nationaal georganiseerd onder een bepaald thema. Schoolklassen uit Zwalm (en Horebeke) komen dan in de bib een spel spelen dat het thema belicht via opdrachten die ze in de bib moeten uitvoeren.

Eind november wordt er voorgelezen tijdens de Voorleesweek. De Stichting Lezen coördineert deze jaarlijkse actie. Via een wervende campagne willen ze ouders, leerkrachten, opvangcentra, kortom, iedereen die met kinderen te maken heeft, aansporen om voor te lezen. Niet alleen tijdens deze periode, maar het hele jaar. Nu wordt er enkel wat meer aandacht aan geschonken. Wij koppelen dit aan een voorleesmoment, in samenwerking met de Gezinsbond.

Nu en dan organiseren we een "Oude boeken"-verkoop: dubbels, afgeschreven exemplaren, giften die niet in onze collectie passen, ...  Momenteel bieden we aan de ingang een selectie aan, die we voortdurend aanvullen. Voor de luttele prijs van € 0,50 kan je om het even welke titel mee naar huis nemen.  Een buitenkansje voor boekenliefhebbers met een hart voor nostalgie !
 
Via het samenwerkingsverband CRLS (Cultuurregio Leie-Schelde) worden ook regelmatig cursussen georganiseerd: internet voor senioren, nieuwe media, werken met tablets, 3D printen, Lego Mindstorms...  Momenteel hebben we maandelijks (afwisselend op zaterdag en zondag) CoderDojo-sessies gepland !
 
Wanneer zich de mogelijkheid voordoet, stellen we een tijdelijke tentoonstelling op rond een bepaald thema: onlangs stond "De Geknipte Kat" in de kijker!