Zoeken

Home  /  Wonen & leefomgeving  /  Bouwen en verbouwen  /  Verhuizen/adres  /  Onthaal nieuwe inwoners

Onthaal nieuwe inwoners

Om onze nieuwe inwoners helemaal thuis te laten voelen in Zwalm, organiseert de gemeente jaarlijks een onthaalvoormiddag in april.  
De nieuwe inwoners maken kennis met de demografische kenmerken van hun nieuwe gemeente. Ze kunnen een praatje maken met de burgemeester en de schepenen, met de diensthoofden en natuurlijk met hun nieuwe buren.
Ze worden geïnformeerd over alle vrijetijdsmogelijkheden en door de aanwezige verenigingen, of waar ze moeten zijn voor een bouwaanvraag of een nieuwe identiteitskaart. En welke mooie plekjes er allemaal in hun nieuwe gemeente te ontdekken vallen. 

Uitzonderlijk, wegens de alomgekende redenen, is dit onthaal niet meer georganiseerd voor de inwoners die in Zwalm kwamen wonen in 2019 tot nu 2022.
Daarom wordt er dit jaar een onthaalvoormiddag georganiseerd op 2 oktober om 10.30 u. in de Zwalmparel. Je kan je inschrijven tot 12 september via deze link.

Het is de ideale gelegenheid om op een ontspannen manier een babbeltje te slaan met de gezichten achter de gevel van het gemeentehuis en om je nieuwe gemeente beter te leren kennen.
Alle aanwezigen ontvangen een gratis onthaalzakje met o.a. brochure gemeentediensten, info over sport, cultuur en het verenigingsleven, enz.