Gediversifieerd groenbeheer

Heb jij ook een hekel aan dat wekelijkse karwijtje om je gras af te rijden? Als je wekelijks het gras af rijdt, doe je aan intensief maaien.
Maar je kan dat dus ook extensief doen. Dat wil zeggen dat je 2 of hooguit 3 keer per jaar het gras afrijdt.
 
De madeliefjes en de paardenbloemen zijn voor ons misschien niet mooi in het gazon, maar voor de bijen en de vlinders zijn deze bloemetjes echte restaurants.
Natuurlijk is het niet zo’n goed idee om het gras te laten staan op de plaats waar je kinderen elke dag voetballen of tikkertje spelen.
Maar je zou het kunnen doen in een stukje tuin dat minder vaak gebruikt wordt.
 
Of je kan je tuin opdelen in 2 stukken en de ene week het ene stuk maaien. Het andere stuk komt dan de volgende week aan de beurt. Op die manier verdwijnen nooit alle bloemetjes in 1 keer uit je tuin en blijft er altijd voldoende voedsel over voor de bijen en de vlinders.
 
Dit is wat de gemeente ook doet op onder andere de sportsite tussen het gemeentehuis en de sporthal. Waar gespeeld wordt, zal het gras kort gehouden worden. Aan de elektriciteitscabine in de Decoenestraat is reeds een bloemenweide aangelegd.
 
Maar ook andere stukken die minder toegankelijk zijn, zullen extensief gemaaid worden, zodat de bloemen er een kans krijgen.
 


            Maak een afspraak   Meldingen   digitaal loket   Sitemap   Contact   Privacyverklaring lokaal bestuur Zwalm    

© Gemeente Zwalm | Alle rechten voorbehouden. | Powered by The eForum Factory