Premies

Wonen is een belangrijk beleidsdomein dat iedere burger treft. Vandaar dat er ook heel wat premies bestaan voor mensen die willen bouwen of verbouwen, huren of verhuren en voor mensen die de premie nodig hebben om een betaalbare woning te vinden. Je kan ze vinden op www.energiesparen.be/subsidies/subsidiemodule en www.premiezoeker.be
Soms is het als leek moeilijk om door het bos van de premies de bomen nog te zien. Daarom lijsten wij de belangrijkste hier even voor je op:
 

Verbouwen? Check de Vlaamse renovatiepremie

Voor mensen die gaan verbouwen, geeft de Vlaamse overheid een renovatiepremie. Je kan alles over deze premie hier vinden. 
Wanneer je een kleine verbouwing plant, is het systeem redelijk duidelijk. Maar wanneer je kiest voor een totaalrenovatie is het niet altijd even duidelijk om te zien wat je nu precies wanneer kan aanvragen. Vaak is het zelfs zo dat de volgorde van je verbouwingen of de werken die je groepeert, een invloed hebben op de premies die je kan krijgen. Daarom is het best om even contact op te nemen met de dienst wonen. Wij loodsen je graag doorheen de toelichtingsbrochure en geven je tips om het maximum uit deze premie te halen. 
 

Duurzaam verbouwen? Check de premies van netwerkbeheerder Fluvius

Eenvoudig uitgelegd zijn de premies van de Vlaamse Overheid dekkend voor alle werken tijdens de renovatie die niet gelinkt zijn aan energiebesparende maatregelen. Daarvoor zijn er dan de premies en de totaalrenovatiebonus van Fluvius. Hierbij is het ook vrij duidelijk wanneer je een kleine verbouwing plant of één energiebesparende maatregel hoeveel premie je kan ontvangen. Wanneer het gaat om een totaalrenovatie met meerdere energiebesparende maatregelen heb je bovenop de individuele premies ook recht op een totaalrenovatiebonus. Hiervoor hoef je zelf niets te doen. Vanaf de eerste aanvraag opent Fluvius voor jou een dossier en vanaf 3 energiebesparende maatregelen krijg je sowieso een extra premie aangeboden. Een overzicht van alle premies en totaalrenovatiebonus kan je hier terugvinden.
 

Sociale premies

Voor mensen die het financieel wat moeilijker hebben, zijn er extra steunmaatregelen om de gepaste woning te kunnen huren. Meer info hieromtrent kan je bekomen via onze sociale dienst
             Maak een afspraak   Meldingen   digitaal loket   Sitemap   Contact   Privacyverklaring lokaal bestuur Zwalm    

© Gemeente Zwalm | Alle rechten voorbehouden. | Powered by The eForum Factory