Bib Zwalm: meer dan alleen boeken

In je bibliotheek kan je niet alleen boeken ontlenen.  Ook tijdschriften, dvd’s, daisyboeken, kamishibai, ... staan ter beschikking.  Die staan opgesteld in verschillende afdelingen; alle fictie staat alfabetisch op de familienaam van de auteur, dvd's staan op titel geordend :

Jeugd fictie

* Jeugd prentenboeken (voor peuters en kleuters): gerangschikt op onderwerp (dieren, taal, muziek, enz.) makkelijk terug te vinden door de kleurige etiketten en/of via de catalogus.
* Eerste lezertjes : gele etiketten met AVI-aanduiding
* Jeugd 6-7-8 jaar: gele etiketten
* Jeugd 9-10-11 jaar: rode etiketten
* Jeugd 12+ jaar: blauwe etiketten
* Jeugd 14+ jaar: grijze etiketten
* Jeugd poëzie
* Jeugd sprookjes
* Jeugd strips
* Jeugd non-fictie: gerangschikt op onderwerp (Informatieve boeken opgesteld volgens het ZIZO-systeem (Zonder Inspanning ZOeken)
* Makkelijk Lezen: voor 8-plussers die problemen ondervinden met lezen, ook gratis Daisy(luister)boeken. Daarnaast kan je ook leeslinialen ontlenen.
* Kamishibai: Verteltheatertjes met vertelplaten, kunnen beide uitgeleend worden !
* Fundels: via je Mijn Bibliotheek account kan je tot 7 stuks per jaar op je tablet "ontlenen" !
* Jeugd-dvd's : Van Disney tot Divergent, voor elke leeftijd wat wils, tekenfilm of 'echt', kies maar i

Volwassenen fictie

* "Romans" : verhalen, thrillers, romantische literatuur, ... met genre-aanduiding op het etiket
* Volwassenen poëzie
* Volwassenen toneel
* Volwassenen groteletterboeken: voor wie al wat moeite heeft om de gewone (kleine) lettertjes te lezen.  De collectie wordt jaarlijks vernieuwd met een wisselcollectie van ZOVLA.
* Daisyboeken: vanuit de Luisterpuntbibliotheek kunnen we meer dan 100 titels én een speler aanbieden, die gratis kunnen ontleend worden voor zij die moeite hebben om een gewoon of groteletterboek te lezen.  Deze luisterboeken bevatten nu ook een collectie voor de jeugd, speciaal bedoeld voor wie met dyslexie kampt, zie ons Makkelijk Lezenrek.
* Volwassenen anderstalig: een kleine selectie van boeken in het Frans, Engels, Duits, en zelfs Spaans en Italiaans.
* Volwassenen strips: een mooie selectie van must-reads en nieuwe pareltjes, naast natuurlijk klassiekers als XIII, Largo Winch, Thorgal, Yoko Tsuno,...
* Dvd’s: Fictie én non-fictie (deze staan tussen de informatieve boeken).  Een mooie collectie met klassiekers, verfilmde boeken en non-fictie over landen, natuur, dieren en fitness, ... maar ook tv-series als Lost, Heroes, Prison Break, CSI, ...
 
Volwassenen non-fictie

* Informatieve boeken opgesteld volgens het SISO-systeem, een indeling van alle wetenschappen en informatie in een cijfersysteem.
* Kranten: raadpleegbaar, maar niet uitleenbaar: De Morgen, De Standaard, Het Laatste Nieuws, Het Nieuwsblad en Wablieft (nieuws in duidelijke taal, makkelijk lezen).
* Tijdschriften: behalve het recentste nummer kunnen ook deze ontleend worden.
* Internet-pc’s: er kan gratis gesurft worden op 4 supersnelle PC's met een Telenetverbinding, best toch even reserveren ! Downloaden en uitprinten via het personeel.
* Nieuwe media: op onze leestafel kan je een Apple i-Pad, een Medion en Samsung tablet en een Sony e-reader gratis gebruiken.
             Maak een afspraak   Meldingen   digitaal loket   Sitemap   Contact   Privacyverklaring lokaal bestuur Zwalm    

© Gemeente Zwalm | Alle rechten voorbehouden. | Powered by The eForum Factory